Minikonserten med den nye stjernen på den norske og internasjonale pop-himmelen, Julie Bergan, ble en suksess. Slagere som Arigato og Blackout skapte jubelrop og gjenlyd i Vestibylen.


Julie Bergan fikk prisen for årets gjennombrudd ved utdelingen av Musikkforleggerprisen 2016, og hun har vært nominert til flere andre priser, tross sin til nå korte karriere. Torsdag 10. mai holdt hun en populær mini-konsert i Vestibylen i Barne- og ungdomsklinikken (BUK), i samarbeid med Eventgarden.

Artistene ble ledig presentert av to konferansierer fra Ungdomsrådet på Ahus. Både før og etter konserten tok den unge artisten seg god tid til å møte barna på sykehuset, og barn som var kommet for konserten.

Julie fikk god kontakt med barna på runden hun hadde i BUK før konserten. Og etterpå ble det masse signering og selfies, forteller musikkterapeut Monika Overå, som selv varmet opp forsamlingen godt opp med sang, sammen med kollega Tora Søderstrøm Gaden og en pasient.

­­Musikkterapi betyr mye
I tillegg til å arrangere slike konserter har Ahus et aktivt  tilbud i musikkterapi, som finansieres ved ekstern støtte.

-­ Musikk betyr mye for barna, og bidrar positivt i sykehushverdagen, sa klinikkdirektør Erik Borge Skei, da han før konserten viste  eksterne samarbeidspartnere rundt i klinikken.

Musikkterapeut Tora Søderstrøm Gaden fortalte gjestene om godt dokumenterte erfaringer i hvordan musikk gjør noe med puls, pust, rytme og humør hos barna.

-­ Musikk utvider sykehusopplevelsen og gjør den til mere enn å ha det vondt. Det bidrar også til at barna tåler mer når de må. Musikk kan være til støtte og hjelp i utfordrende situasjoner, sa Tora.

Vi har med jevne mellomrom mulighet for å planlegge større og mindre aktiviteter og arrangementer for våre pasienter på klinikken. Dette takket være gode samarbeidspartnere og bidragsytere. Vil du vite mer om hvordan du kan bidra som privatperson, eller som bedrift? Les mer om dette her.